Фондът на фондовете провежда пазарни консултации за финансови инструменти за микрокредитиране
Секция: ИКОНОМИКА
26 Октомври 2020 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фондът на фондовете провежда пазарни консултации за финансови инструменти за микрокредитиране

/КРОСС/ Фондът на фондовете (ФнФ) провежда пазарни консултации във връзка с подготовката на нова обществена поръчка. Чрез нея ще се изберат финансови посредници за изпълнение на финансовите инструменти „Микрокредитиране" и „Портфейлни гаранции с таван на загубите за микрокредити". Средствата за тях са от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд.
Бюджетът на двата финансови инструмента ще бъде съставен от публични и частни средства, които ще се предоставят като микрокредити за насърчаване на предприемачеството. Целта е предприятията в затруднение да получат възможност за финансиране на достъпна цена и при облекчени условия. Конкретните параметри на заемите ще бъдат определени след приключване на пазарните консултации. Чрез тях ФнФ иска да идентифицира потребностите на пазара и потенциалните финансови посредници.
Допълнителна информация относно структурата и обхвата на финансовите инструменти е представена в индикативните технически спецификации, приложени тук и тук.
Бихте могли да заявите своя интерес за участие в пазарните консултации до 18:00 ч., на 30 октомври 2020 г. на тел. +359 2 801 40 50 и/или на имейл адрес: office@fmfib.bg
След приключване на пазарните консултации резултатите от тях ще бъдат обобщени и оповестени в доклад, който ще бъде публикуван на страницата на Фонда на фондовете.