43 случая на COVID-19 в "Мини Марица-изток”
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Октомври 2020 15:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 43 случая на COVID-19 в "Мини Марица-изток”

/КРОСС/ До момента са регистрирани общо 43 случая на положителни проби за COVID-19 на работещите в най-голямото въгледобивно дружество у нас. Това става ясно от заповедта на изпълнителния директор, която въвежда стриктно спазване на противоепидемични мерки в предприятието.

Извънредният оперативен щаб от самото начало на пандемията е създал добра организация на работа в дружеството по стриктното спазването на мерките, ежедневната дезинфекция и дисциплината на работещите. Благодарение на тези мерки е предотвратено клъстърно разпространение на коронавируса в минния комплекс, в който работят около 7 200 души.

Заповедта на изпълнителния директор предвижда всеки работещ в Дружеството да си остане у дома и да потърси личния лекар или съответната Регионална здравна инспекция за съвет и консултация, при наличие на повишена температура, кашлица, хрема, загуба на обоняние и вкус и др., както и да ползва отпуск за временна неработоспособност, при препоръка от компетентните медицински лица. Лица с подобни оплаквания по време на работа, трябва да се изолират незабавно и да следват този план за действие.

Ограничен е и достъпът на фирмите, които осъществяват доставки и услуги по договор на територията на Дружеството. Почти ежедневно се разпространяват апели и агитационни материали с инструкции за поведение по време на пандемия.