Започва захлаждане, пускат парното
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Октомври 2020 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва захлаждане, пускат парното

Циклон носи лошо време в Гърция и валежи в Югоизточна България

/КРОСС/ Започва промяна във времето. Над Южна Гърция преминава средиземноморски циклон, който ще засегне и нашата страна. За сряда южните ни съседи са обявили червен код за валежи и гръмотевици в централните и южните части на страната.

У нас в сряда денят ще започне с мъгливо време сутринта. Видимостта ще е понижена в ниските райони - покрай водоемите, в котловините и низините. Слънчевите часове ще са малко, тъй като от юг-югозапад облачността ще се увеличава. Тук-там южно от Стара планина следобед ще превали. Не се очакват силни пориви на вятъра, но температурите ще паднат леко и днес ще са в интервала 16-21 градуса.

Започва поетапното включване на парното в София. Първо ще бъдат включени детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

От „Топлофикация София" напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма.

От дружеството допълват, че има опция клиенти да отложат пускането на отоплението в своята сграда, след подписана декларация от цялата етажна собственост.