Случаите на Covid-19 в света се е увеличил с над 2,8 милиона души
Секция: СВЯТ
28 Октомври 2020 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Случаите на Covid-19 в света се е увеличил с над 2,8 милиона души

/КРОСС/ Броят на случаите на Covid-19 в света се е увеличил през миналата седмица с над 2,8 милиона души, което е най-големият ръст от началото на пандемията, показват данни на Световната здравна организация.

Броят на смъртните случаи за седемте дни в глобален мащаб се е увеличил с почти 40 000 или с няколко хиляди повече в сравнение с предишната седмица. Особено бързо нараства заболеваемостта в Европа - над 1,33 млн. случая за седмицата.

На този фон Франция, където са в сила едни от най-строгите ограничения на стария континент, планира да въведе едномесечна национална карантина в опит да ограничи разпространението на коронавируса. Това съобщи телевизия Бе Еф Ем. Според френската медия карантината може да влезе в сила от полунощ. Очаква се днес президентът Еманюел Макрон да излезе с телевизионно обръщение. Според Бе Еф Ем планираната карантина ще бъде "по-гъвкава" в сравнение със строгите ограничения през март.

Вчера Франция съобщи за над 26 000 новозаразени, но ден по-рано беше поставен рекорд от 52 000 случая за едно денонощие. Австралийският щат Виктория пък отбелязва края на една от най-дългите карантини в света. В столицата на щата - Мелбърн, в продължение на 112 дни бяха установени строги ограничения за придвижването, както и вечерен час.

В Австралия за изминалото денонощие са регистрирани едва 12 случая на Covid-19

Чехия съобщи за над 15 600 нови случая на коронавирус за изминалото денонощие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Общият брой на установените заразени в страната с 10 милиона население, достигна 284 000. Починалите с усложнения от Covid-19 са 2547.

Германия регистрира 14 964 нови инфекции с коронавирус за 24 часа, съобщи днес институтът „Роберт Кох". Това е най-големият дневен ръст за страната от началото на пандемията. Общият брой на случаите на Covid-19 в страната достигна 449 275, а броят на смъртните случаи е 10 098 - с 27 повече от предишния ден.

Русия установи днес рекорден брой починали от коронавирус за денонощието - 346 души.

Новозаразените в страната са 16 202.