Нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус в Русия
Секция: Русия
28 Октомври 2020 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус в Русия

/КРОСС/ Руските власти регистрираха нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус от началото на пандемията - 346 души за денонощие. Новозаразените са последните 24 часа са 16 202. От днес носенето на маски на обществени места е задължително на територията на цялата страна.

На днешното правителствено заседание президентът Владимир Путин насочи вниманието на министрите към създалата се, по думите му, тревожна обстановка в някои региони на страната. Лекари от Курганска област се обърнаха за помощ към държавния глава, след като заявиха, че местната система на здравеопазване е в колапс.

Наложи се министерството на отбраната спешно да изпрати в региона военни лекари. Болниците в град Омск отказаха да приемат двама болни от Covid-19 в тежко състояние заради липса на места в инфекциозните отделения. В пристъп на отчаяние шофьорите на линейките паркираха с включени сирени пред регионалното министерство на здравеопазването. В крайна сметка болните бяха хоспитализирани, а губернаторът на Омска област уволни един от заместник-министрите на здравеопазването.