Иззеха близо тон и половина контрабанден тютюн при спецакция в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Октомври 2020 11:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иззеха близо тон и половина контрабанден тютюн при спецакция в Пловдив

/КРОСС/ В хода на полицейска операция за активно противодействие на съхранението, разпространението и контрабандата на акцизни стоки, служители на Шесто РУ към ОД на МВР - Пловдив, икономическа полиция и РУ Първомай иззеха близо тон и половина контрабанден тютюн. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив.

Акцията е осъществена на главен път Е 80 - на входа на Пловдив, къде полицаите спрели микробус "Мерцедес Спринтер", управляван от 52-годишен криминално проявен и осъждан мъж. При последвало претърсване от багажното отделение на микробуса били иззети 31 чувала пълни с нарязана листна маса.

Непосредствено след това при проверка на булевард "Цариградско шосе" е спрян джип "Гранд чероки" и е задържан 57-годишният му водач. Мъжът зад волана е бил с богато криминално минало и осъждан по линия контрабанда с акцизни стоки.

По-късно същия ден на територията на Първомай били задържани още двама мъже, съпричастни към извършвана контрабандна дейност- пловдивчани на възраст 28 и 49 години. Предприети са претърсване и изземване на складова база в Първомай, от която са иззети 4 кашона и 13 чувала с нарязани тютюневи листа.

Работата по документиране на случая продължава в хода на започнато досъдебно производство.