Габровски камерен оркестър представя творчество на композитора Кирил Илиевски в Деня на народните будители
Секция: КУЛТУРА
29 Октомври 2020 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Габровски камерен оркестър представя творчество на композитора Кирил Илиевски в Деня на народните будители

/КРОСС/ Концертът е посветен на творчеството и паметта на Кирил Илиевски. Освен виден български композитор, общественик и алтруист, Илиевски има значителен принос в организирането на събития, посветени на високата култура в столицата през последните 19 години.

В негова памет Международен фестивал „Софийски музикални седмици", заедно с Габровски камерен оркестър с маестро Иван Стоянов посвещават концерта на 1 ноември в зала БИАД. Поканени са всички колеги и приятели на композитора, познати и непознати хора работещи в музикалното и сценично изкуство, творци и общественици, граждани и гости на София, заедно да почетат неговия принос за развитието на българската музикална култура през последните десетилетия.

В програмата са включени произведения от различни творчески периоди на композитора. Ще бъдат изпълнени две творби за туба и струнен оркестър посветени на тубиста и солист на концерта Николай Темнисков, Кларинетен, квинтет със солист Росен Идеалов - кларинет, Ларго и Алегро, Симфония № 3 за струнен оркестър, пиесата Mobilis in mobile /Подвижен в подвижността/.

Концертът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Събитието ще бъде проведено с оглед всички противоепидемични мерки за превенция с covid 19. Входът е свободен.