Четириседмична карантина в Германия, 10 млрд. евро помощ за засегнатите отрасли
Секция: СВЯТ
29 Октомври 2020 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четириседмична карантина в Германия, 10 млрд. евро помощ за засегнатите отрасли

/КРОСС/ Германия влиза от понеделник в четириседмична карантина, обяви канцлерът Ангела Меркел. Пред Бундестага тя разясни необходимостта от рестриктивните мерки. Кабинетът обеща 10 млрд. евро помощ за засегнатите отрасли. 

С многократни прекъсвания от страна на опозицията в лицето на крайната десница и на либералите Ангела Меркел беше категорична, че постигнатият снощи компромис с министър-председателите на 16-те провинции е единствено правилното решение:

„Трябва да действаме, и то веднага. За да предотвратим национална здравна криза. Затова от понеделник трябва още веднъж всички заедно да положим усилие".

Затварят всички заведения, театрите, кината, фитнес-залите. Но училищата и детските градини продължават да работят. За разлика от пролетта, границите на Германия няма да се затварят, увери кабинетът. „Наложителни и отговарящи на ситуацията" са наложените рестрикции, обясни Меркел.

Според опозиционните либерали и крайнодясната „Алтернатива за Германия" обаче затварянето на цели отрасли е пагубна и пресилена мярка.