Пощите и дигитализацията също са във фокуса на вниманието на специалистите от столетницата
Секция: ПОЛИТИКА
30 Октомври 2020 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Пощите и дигитализацията също са във фокуса на вниманието на специалистите от столетницата

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

/КРОСС/ Независими експерти от бранша привлече БСП, за да помогне на бранша с разумни предложения

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката на Съвета, свое отделно място като браншове получиха пощите и дигитализацията в рамките на новосформираната структура.
Този Съвет е част от 17-те, създадени след 50-тия юбилеен конгрес на БСП по предложение на председателя на партията Корнелия Нинова. Те обхващат различни ресори, а целта им е да анализират политиката на отделните министерства в правителството и да предлагат адекватни решения на проблемите на българските граждани, останали неглижирани от официалните ведомства.
Председател на Съвета по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП е заместник-председателят на Парламентарната група на „БСП за България" Георги Свиленски. Още на първото заседание на структурата бяха включени и редица външни експерти от всеки един от браншовете, вече са уточнен и работните приоритети приоритети.
Спешни мерки са нужни в транспортния сектор, за да бъдат запазени работните места на работещите там и след COVID кризата е единодушното мнение на участниците в стартовото заседание на Съвета. Те ще изготвят алтернативни предложения за Бюджет за 2021 в сектор „Транспорт".