Частни школи и учебни центрове ще фалират при продължително затваряне
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Октомври 2020 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Частни школи и учебни центрове ще фалират при продължително затваряне

/КРОСС/ Много от частните образователни школи и занимални ще бъдат изправени пред реална заплаха от фалит, ако останат затворени за продължителен период от време заради противоепидемичните мерки. Това предупреди пред БНР Миглена Генчева, която е собственик на такава школа.

„Март месец, когато ни затвориха за няколко месеца, има колеги, които фалираха, не успяха да си запазят помещенията", обясни Генчева в предаването „Преди всички".
Собствениците на занимални, частни школи и образователни центрове за работа с деца се обърнаха към Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието заради пренасочването им към дистанционен режим на работа. Писмото им е отправено на 27 октомври и все още няма яснота по казуса. Всички, които застават зад това искане, са центрове и школи, работещи легално, на светло, които си плащат данъците и осигуровките, уточни Генчева.

Притесненията на школите са свързани с това да не се удължи този период „неизвестно колко във времето", коментира Миглена Генчева.

„Защото 14 дни някак си ще ги преживеем, но ако това остане постоянно и изцяло се затворят, ние ще имаме отлив на деца и това за нас ще е пагубно."