Министър Вълчев: Целта ни е максимум присъствено обучение
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Октомври 2020 16:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Вълчев: Целта ни е максимум присъствено обучение

/КРОСС/ Няма да има продължително затваряне на училищата, а ще има  "превключване" към онлайн-обучение. Това прогнозира министърът на образованието Красимир Вълчев на онлайн церемония за връчване на наградите на четвъртия випуск "Отличниците на България", инициатива на вестник "24 часа":

„Целта ни е максимум присъствено обучение. Толкова по-малко ще бъде това превключване, колкото са по-ниски класовете, колкото са по-малки учениците.

Но за всички нас здравето е нещо, което е най-важно, ние трябва да се съобразяваме с развитието на ситуацията с коронавируса. Надяваме се, че ще успеем следващите седмици да пресечем негативната динамика, която имаме“, изтъкна просветният министър.

Сред наградените тази година в рамките на инициативата "Отличниците на България" са ученици с  изключително високи успехи, нестандартно мислене, както и зрелостници, постигнали максимални оценки на държавните зрелостни изпити.

Награди в рамките на онлайн-церемонията бяха връчени още от  заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков.

Същевременно от Министерството на образованието съобщиха, че обмислят носенето на предпазни маски да бъде препоръчително за учениците от 11-и и 12-и клас, когато се налага смесване на повече от един клас в учебен час от профилираната подготовка.

От министерството не предвиждат въвеждане на задължително носене на маски в учебните часове за учениците от гимназиите.