Белгия отново въвежда пълна карантина от днес
Секция: СВЯТ
02 Ноември 2020 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Белгия отново въвежда пълна карантина от днес

/КРОСС/ От днес влиза в сила втората карантина, която Белгия въвежда, в опит да спре сериозното разпространение на COVID-19. Кралството е с най-висок брой заразени с коронавирус в Европа.
Затварят се магазините, които не продават хранителни стоки, а също така фризьорските и козметичните салони. Не работят и фитнес залите, затворени са също местата за молитви. Забраняват се посещения при приятели и близки, а извън къщи е позволен контакт само с един човек. Изключения се допускат само за самотно живеещите, които могат да се срещат с двама души.
Работата от дома става задължителна, а когато това не е възможно, носенето на маска и проветряването са задължителни на работното място. Ваканцията на всички училища се удължава до 15 ноември, след което половината ученици от вторите и третите класове на гимназиите ще участ в училище, а останалите - дистанционно. От разстояние ще става и обучението в университетите до 1 декември - датата, на която мерките ще бъдат преразгледани, за да се реши дали карантината ще бъде удължена допълнително.