Почина първородният внук на Цар Фердинанд
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Ноември 2020 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина първородният внук на Цар Фердинанд

/КРОСС/ Днес, на 95-годишна възраст, се помина първородният внук на Цар Фердинанд - Н. Кр.В. Вюртембергският Херцог Фердинанд Ойген Албрехт Мария Йозеф Иван Рилски Филип Аугуст Клеменс Карл Роберт Лудвиг Борис Кирил Франц де Паула, предаде "24 часа".Херцогът е роден на 3 април 1925 г. Син на Н.Ц.В. Надежда, Княгиня Българска (1899-1958) и Херцог Албрехт Ойген, Херцог Вюртембергски (1895-1954). Детството на Херцога минава в Замъците Линдах и Карлсруе, учи в началното училище в Сен Гален, гимназия в Етал, Мюнхен и Швебиш Гмунд.

По политически причини му е отказано правото да служи във Вермахта и е обявен за "негоден за военна служба" през 1943 г.

След войната постъпва в Университета Фрайбург в Брайсгау специалност "инженер-лесовъд", който завършва през 1951 г. От ранна възраст, по почин на Августейшия си Дядо, започва да се занимава с ботаника и дендрология. Остава неженен и целия си живот посвещава на опазване на горите и лесовъдството! В линията на наследяването на Вюртембергското Херцогство беше шести по ред.

Бог да го прости, по молитвите на Св. Ивана Рилски Чудотворец, чието име носеше Покойният Вюртембергски Херцог.

Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози замък "Алтсхаузен", край Равенсбург, Горна Швабия.Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози замък "Алтсхаузен", край Равенсбург