14 млади социалисти са готови да станат доброволци в РЗИ – София
Секция: ПОЛИТИКА
04 Ноември 2020 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
14 млади социалисти са готови да станат доброволци в РЗИ – София

Граждански дълг на всеки е да даде своя принос в тежката битка за живота и здравето на хората, счита председателят на МО в БСП - София Габриел Вълков

/КРОСС/ 14 социалисти от Младежкото обединение в БСП - София са готови да станат доброволци в столичното РЗИ и са подали своите документи. Решението им е продиктувано от призива за помощ, който отправиха от здравната инспекция в столицата.

Младите хора са на разположение и очакват да научат в коя част от дейността на РЗИ - София ще могат да бъдат полезни - в информационния център или ще помагат за въвеждането на данни в онлайн система на инспекцията.

„В борбата с пандемията медиците са на първа линия, но граждански дълг на всеки един от нас е да даде своя принос в тази тежка битка за живота и здравето на хората. Призовавам всички младежи, без значение на политическите им пристрастия, да се включат в борбата с пандемията, защото само заедно ще успеем да помогнем България да излезе от тази безпрецедентна криза", убеден е новият председател на МО в БСП - София Габриел Вълков.

Според него, ако човек не може да направи друго, то поне с отговорно спазване на мерки за борба с разпространението на COVID-19 може да бъде полезен за себе си, близките си и обществото.

Младите социалисти от София още през пролетта, по време на извънредното положение, предприеха редица инициативи в подкрепа на възрастни, болни и самотни хора - пазаруване и покупка на лекарства, както и дарителска кампания, в която подготвиха и раздадоха пакети с продукти от първа необходимост.

Доброволческата и благотворителната дейност на младежите от Софийската организация на БСП е традиционна и е част от цялостната стратегия за дейности в полза на уязвимите групи в обществото, подпомагането им и работа за преодоляване на социалната им изолация.