Джошуа смята да "пречупи душата" на Кобрата
Секция: СПОРТ
08 Ноември 2020 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джошуа смята да "пречупи душата" на Кобрата

/КРОСС/ Световният шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа се закани на Кубрат Пулев преди мача им на 12 декември в Лондон. Британецът изтъкна силните страни на Кобрата, но смята да "пречупи душата му". "Той представлява предизвикателство. Иска титлите и иска да ме победи. Това притежава той - глад и мотивация. Трябва да му отнема мотивацията и да потуша тази увереност. Така побеждаваш съперник - като пречупиш душата му", каза Джошуа пред "Скай спортс".

През седмицата мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, заяви, че двубоят може да бъде преместен заради карантината във Великобритания и намерението срещата да се проведе с публика. Британският боксьор отличи поведението на българина. "Пулев не е звезда в социалните мрежи. В днешно време много хора печелят фалшиво уважение там.

Тежката криза с хиляди заразени с COVID-19 в Англия и в цяла Европа вече отложи на няколко пъти двубоя. Първоначално той трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболен клуб "Тотнъм" в Лондон. Срещата бе изместена за 25 юли, а след това "увисна" във времето заради все още бушуващата зараза. В крайна сметка двете страни се разбраха и подписаха договор за мач на 12 декември 2020 г. в "О2 арена" в Лондон. Все още не е ясно дали по трибуните ще присъстват зрители. Това зависи от разпространението на коронавируса във Великобритания и решенията на местното правителството.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.