Ресторантьори се готвят за протест срещу вечерния час в Габрово
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2020 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ресторантьори се готвят за протест срещу вечерния час в Габрово

/КРОСС/ В Габрово от събота има вечерен час за ресторантите в града. По-късно там се очаква ресторантьорите там да излязат на протест.

Пред сградата на Регионалната здравна инспекция са се събрали собственици и управители на заведения и ресторанти в града. Тази заповед на областния кризисен щаб предизвика сериозно напрежение в бранша, а представителите му са категорични, че тя за пореден път ги поставя на ръба на оцеляването.

До протеста се стигна заради отказа от диалог и обидното, да не кажа арогантно, поведение на администрацията, когато поискахме обяснение защо часът е 22.30, а не 23.30, както е в други червени области. Ние осъзнаваме положението, но този един час е фатален за представителите на ресторантьорския бизнес, заяви управителят на малко заведение в Габрово.

От бранша са категорични, че знаят каква е обстановката, но искат да оцелеят. Считат, че няма обективно становище, че заведенията са главното място, където хората се заразяват - според тях, в заводи, големи магазини и градския транспорт повече не се спазват мерките.

Управителят на РЗИ д-р Николай Пенчоков обясни, че само преди две седмици са провели среща с представителите на същата асоциация, само че с ръководители на нощни заведения в града заедно с областната дирекция на полицията.