Безконтактен туризъм. Има ли безопасна ваканция във време на пандемия?
Секция: Туризъм
10 Ноември 2020 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безконтактен туризъм. Има ли безопасна ваканция във време на пандемия?

/КРОСС/Какво е бъдещето на туризма в условията на пандемия - пътуване сам с колата и почивка в отдалечена къща? По тази тема в студиото на „Здравей, България" говориха експертът в туризма Ивайло Кожухаров и Андрей Лилов, основател на технологични компании.

С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години, заяви Кожухаров. Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим дали хотелите са безопасни - към днешна дата отговорът е да. Заетостта на хотелите в момента е под 20 процента, така че струпване е почти невъзможно, подчерта той.

Смятам, че в момента идва една малко позакъсняла революция на дигитализация на туристическия бранш като цяло. Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е все още голям. Тепърва технологиите - от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме, посочи Андрей Лилов.