Аделина Радева се връща в централните новини на БНТ
Секция: КУЛТУРА
10 Ноември 2020 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Аделина Радева се връща в централните новини на БНТ

Филипа Огнянова в очакване на първото си дете

Още тази вечер централната емисия на „По света и у нас"  ще се води от новата двойка

/КРОСС/ От днес (10.11.2020 г.) централната емисия новини „По света и у нас" на обществената телевизия ще има нова двойка водещи. Това са познатите на зрителите Аделина Радева, която отново ще бъде лице в праймтайма на БНТ и ще води вечерната емисия със Спас Кьосев. Досегашната му екранна партньорка Филипа Огнянова е в очакване на първата си рожба и излиза в планирана почивка, за да се подготви за новата си роля на родител.

„Работата е много важна за мен и досега ѝ посвещавах 100% от времето си. Вярвам, че в живота трябва да има баланс и сега е моментът да отделя време за мен и за семейството," казва развълнувано Филипа Огнянова.

Самата Аделина има повече от сериозен стаж в екипа на „По света и у нас". Освен като журналист, репортер и автор на много филми, Радева има опит като водеща на сутрешния блок на БНТ „Денят започва" (2008-2011) и близо седем години води централната новинарска емисия „По света и у нас" (2011-2018), заедно с колегата си Георги Любенов. За период от две години води сутрешния блок в друга телевизия, а през пролетта се завърна в БНТ като част от екипа на ежедневното публицистично предаване „Още от деня", където заедно с Надя Обренетова и Поли Златарева представят първите коментари на горещите теми и актуални събития от деня.

„Всички сме много щастливи за Филипа и ѝ пожелаваме само най-доброто. Тя безспорно ще ни липсва. Като жена напълно я подкрепям и знам, че ѝ предстои едно от най-хубавите неща в живота, много нови отговорности, но и поводи за усмивка и съм сигурна, че с нейната увереност и финес ще се справи повече от чудесно," споделя Аделина Радева.

„Аделина Радева е известна със силното си авторско присъствие. Очакваме, че нейният професионализъм ще допринесе значително да продължим развитието на централната емисия „По света и у нас", казва Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания" в БНТ.

От тази вечер централната новинарска емисия „По света и у нас" по БНТ 1 ще се води от новата двойка Аделина Радева и Спас Кьосев, която ще продължи да се редува с колегите си Марина Матева и Даниел Михайлов.

Екипът на Българска национална телевизия желае на Филипа лека бременност и здраво и слънчево бебче в началото на новата година.


Снимки: Десислава Кулелиева за БНТ