Нова година по домовете: Москва затяга мерките срещу коронавируса до средата на януари
Секция: Русия
10 Ноември 2020 18:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова година по домовете: Москва затяга мерките срещу коронавируса до средата на януари

/КРОСС/ Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че ограничителните мерки заради ситуацията с коронавируса се затягат. Според властите през следващите седмици тя може да се влоши, предаде ТАСС.

Мерките влизат в сила от 13 ноември и ще важат до 15 януари.

Те предвиждат между 23.00 и 06.00 ч. кафенетата и ресторантите, нощните клубове и другите развлекателни заведения в града да нямат право да работят. Доставката на храна по домовете остава денонощна.

Забраняват се културни, развлекателни и други подобни събития с участието на зрители, включително изложбите. Ограничението не важи за "официални събития, организирани по решение на органите на изпълнителната власт".

Допустимият брой на зрителите в кината, театрите и концертните зали се ограничава до 25 процента от вместимостта на залата.

Масовите спортни събития могат да преминават с участието на зрители, ако това е съгласувано със съответните институции.

На организациите, чиято работа е свързана с физическо присъствие на гражданите, се препоръчва да използват системата с QR кодовете, използвана преди това само за нощните заведения.

Студентите минават на обучение от разстояние. Същото се отнася и за учениците, посочва Ройтерс, като цитира Собянин.

За последното денонощие Русия регистрира 20 977 нови случая на заразяване с коронавирус и 368 починали. С 1 817 109 случая на коронавирус от началото на пандемията Русия е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.