Борисов: В Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Ноември 2020 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: В Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи

/КРОСС/ До края на седмицата в Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи на коронавирус. В болницата има много добра организация и пациентите с COVID-19 не се засичат с останалите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

В Пирогов вече работи и 48-каналният ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се извършват всякакви видове изследвания.Той е на стойност 2,5 милиона лева и бе закупен със средства, отпуснати от правителството. Скоро тук ще има още един такъв модерен апарат, произведен специално за Пирогов. Много от отделенията в болницата са реновирани, а сградата се санира. За лекарите и пациентите са осигурени най-добрите техника и условия, добави Борисов.

Половин година по-рано от предвиденото е готов първият 17-километров участък от АМ „Европа", каза Борисов. Той посети днес готовия участък. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Шофьорите от няколко дни се движат по магистралата, по която са изградени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране. Пътуването вече става по-бързо, комфортно и по-безопасно. Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят, продължаваме да изграждаме магистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, защото, българите заслужават да имаме модерна инфраструктура, каза още Борисов.