НС обсъжда на първо четене промени в Закона за личната помощ
Секция: ПОЛИТИКА
13 Ноември 2020 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НС обсъжда на първо четене промени в Закона за личната помощ

/КРОСС/ Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за личната помощ. Депутатите ще гласуват и удължаване на срока за регистрация на кладенците. Това ще стане с промени в Закона за опазване на околната среда, които ще бъдат разгледани на първо четене.

Промените, внесени от управляващите, предвиждат срокът за регистрация, който изтича на 27 ноември, да бъде удължен с две години. Промяната се налага се налага заради епидемичната обстановка в момента и създалото се напрежение в обществото във връзка с регистрацията на кладенците.

От ГЕРБ изтъкват, че, за да избегнат струпването на хора при подаването на документите за регистрация в съответната басейнова дирекция, срокът за подаване на заявленията от задължените лица се удължава до 28 ноември 2022 г.

Депутатите ще разгледа и поправки в Закона за личната помощ, които трябва да повишат качеството на живот на хората с увреждания. Гарантира се, че те ще имат достъп до личен асистент, съобразно индивидуалната им потребност.

В парламентарния контрол днес ще участват повечето министри от кабинета. Сред тях са социалният Деница Сачева, образователният Красимир Вълчева и здравният Костадин Ангелов.