Пациенти с бъбречни трансплантации излязоха на протест пред здравното министерство
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Ноември 2020 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пациенти с бъбречни трансплантации излязоха на протест пред здравното министерство

/КРОСС/ Пациенти с бъбречни трансплантации се събраха днес пред Министерството на здравеопазването. Те протестират срещу решението единственият диспансер за бъбречно трансплантирани в страната да бъде превърнат в COVID отделение.

Самата Клиника по нефрология и трансплантация пък ще бъде преместена в общата Клиника по нефрологии към УМБАЛ "Александровска болница" ЕАД.

Решението единствената клиника с диспансер за трансплантирани в България да бъде трансформирана в COVID отделение беше оповестено преди седмица. То предизвика и спор между шефа на Александровска болница, където се намира клиниката, и шефа на отделението, което ще бъде преместено.

Директорът на болницата обясни, че пациентите ще бъдат прехвърлени в отделението по нефрология. Директорът на клиниката обаче отказа да премести пациентите си без изрична заповед.

В сряда началникът на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница проф. Емил Паскалев подаде оставка.

Вчера директорът на Александровска болница проф. Борис Богов пък заяви, че все още не е приел оставките на началника на клиниката по нефрология и трансплантации и тези на екипа му.