Рекетират руски футболен национал за 5 млн. долара
Секция: СВЯТ
13 Ноември 2020 18:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекетират руски футболен национал за 5 млн. долара

/КРОСС/ Руският национален нападател от Зенит Артьом Дзюба е бил изнудван за милиони долари, за да не бъде пуснато в социалните мрежи негово интимно видео, съобщи „Фонтанка". Шантажистката е позната както на футболиста, така и на полицията.

Става дума за 5 милиона долара, за да не бъде публикувано видео как Дзюба се самозадоволява. Играчът не е платил не само заради високата сума, но и защото не вярвал, че ще пуснат клипа в мрежата.Преценката му се оказала погрешна и видеото предизвика голям скандал в Русия. Затова и Дзюба не бе привикан в националния.

Нещата стигнаха и до академиците, които отказаха да включат в руския речник новопоявилия се глагол в негова чест „дзюбить", синоним на "онанирам".

Видеото, което скандализира Русия, играчът държал в своя мобилен телефон. Дзюба обаче записал разговора с рекетьора, след което неофициално чрез губернатора на Тулска област Алексей Дюмин, записът бил предаден на Федералната служба за безопасност (ФСБ). Дюмин е доверен човек на президента Путин, тъй като е бил част от охраната му.

Записът е достатъчен за възбуждане на углавно дело за изнудване в особено крупни размери. Засега не е ясно дали това ще стане, тъй като Дзюба се опасява от нов скандал покрай евентуалния процес.