Променят часа на „зелените коридори” с нова заповед на здравният министър
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Ноември 2020 18:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Променят часа на „зелените коридори” с нова заповед на здравният министър

Ще има още един часови диапазон за пазаруване в аптеките

/КРОСС/ От утре, 14 ноември, магазините за хранителни стоки трябва да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес Заповед № РД-01-655/13.11.2020 г.

„За „зелените коридори" беше проведена дълга дискусия. Идеята е да получим максимален медицински резултат и комфорт за възрастните хора. Имахме разговори с представители на Асоциацията на магазините. Това е най-добрият вариант. Възрастните хора над 65 години могат да ходят в магазина и по друго време, ако имат такава необходимост", заяви министър Ангелов.Той подчерта, че двата времеви диапазона за аптеките се въвеждат заради различните характеристики на възрастните, тъй като някои стават по-рано, а други ходят на работа.