Нинова: Депутати от БСП стават доброволци в болниците
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2020 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Депутати от БСП стават доброволци в болниците

Имам отрицателен тест за Covid-19. Връщам се към активна работа, съобщи лидерът на социалистите

/КРОСС/ Народни представители от Парламентарната група на „БСП за България", които в момента имат готовност и са здрави, ще помогнат в тежката ситуация и ще станем доброволци в болници, където имат нужда от хора. Това съобщи във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Обсъдихме с колегите и решихме веднага след представянето и гласуването на нашия алтернативен бюджет за 2021 г. в Народното събрание, да помогнем на болниците", уточни Нинова.

Лидерът на българските социалисти написа в поста си, че е с отрицателен тест за Covid-19 и се връща към активна работа. Нинова бе приета в болница на 31 октомври с положителна проба. След стабилизирането й бе изписана и продължи лечението си в домашни условия, откъдето работеше онлайн.

„Благодаря на лекарите и медицинските сестри. Преживях болестта, която е сериозно изпитание и видях с очите си колко всеотдайно се борят те с нея. Днес медиците имат нужда от нашата помощ, а всеки болен от съпричастност и подкрепа. Знам, че ще се справим", подчерта Корнелия Нинова.

От понеделник трима депутати-социалисти: проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, са на първа линия в лечението на Ковид в болниците в Свищов и Шумен. Те се присъединиха с доброволен труд в борбата с болестта в двата диспансера, след като и от двете болници алармираха, че са останали напълно без лекари.