6G технологиите - реална концепция или научна фантастика
Секция: Технологии
18 Ноември 2020 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
6G технологиите - реална концепция или научна фантастика

/КРОСС/ Устройствата все повече ще следят нашите биометрични данни и физиологическо състояние. В бъдеще те няма да се ограничат само до пулса и броя изминати крачки, както в момента правят умните часовници.

Понеже сме digital и искаме всичко да е в телефона, създадохме MyFin! Плащай с новия дигитален портфейл за секунди, за да имаш време за готините неща, които те очакват, дори и от хола и по пижама.

Руски програмисти очакват появяването на комуникационната технология 6G в рамките на 5 години. В момента редица страни работят за внедряването на технологията на връзка 5G.

Мрежите 5G дават възможност за информационен обмен в реално време със скорост над 10GB/сек, което е 30 пъти по-бързо от 4G. Технологиите 5G дават и минимално време за отговор при зареждане на данни и голям капацитет на мрежата.Те в един момент ще премахнат границите между традиционната кабелна мрежа и безжичната.

След пускането на 5G и изграждането на нова инфраструктура за сигурност, може да се очаква пускането за самостоятелна и сигурна работа на дронове, безпилотни автомобили, дистанционна медицина и други подобни, смятат експертите. Всички те коментират, че основополагащо ще е взаимодействието между човек и интелигентна машина Някои идеи за връзката между тях дори навлизат в сферата на научната фантастика, като например директен интерфейс между мозъка и мрежите. Тази идея в момента развива Илон Мъск.

В Япония вече са стартирали първата фаза от планирането и въвеждането в експлоатация на 6G технология. Тази иновация предлага десет пъти по-висока скорост от 5G и се очаква да е достъпна в страната преди 2030г.

Технологията 6G би могла да се използва за т.нар. промишлен интернет, в който помежду си ще общуват не хора, а изчислителни мощности.