Дядо Коледа с маска срещу Covid-19
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Ноември 2020 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дядо Коледа с маска срещу Covid-19

/КРОСС/ Гръцки свещник измисли нов начин да подчертае необходимостта от спазването на здравните предписания, за да се ограничи разпространението на новия коронавирус - той пусна в продажба свещи във формата на Дядо Коледа, който носи защитна маска, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Алексиос Геракис от северния град Солун направи декоративни свещи с Дядо Коледа, с голяма синя хирургическа маска, покриваща бялата му брада.

„Поради времето се опитваме да предадем послание, че здравето е на първо място, а след това всичко останало", обясни 37-годишният Геракис. Той предлага на клиентите и снежни човеци - също с маски.

Солун е тежко засегнат от втората, по-агресивна вълна на COVID-19, която се отприщи през есента. Това принуди гръцките власти да обявят локдаун в страната, който ще бъде в сила до края на ноември.

Гърция регистрира 2198 новозаразени и 58 смъртни случая в понеделник, което е вторият най-висок дневен брой досега. От февруари до момента са докладвани общо 78 825 инфектирани и 1 228 смъртни случая.

„Коледа е малко въпросителна за всички нас тази година, мисля, че не знаем как ще завърши това. Трябва да сме оптимисти, но не е сигурно какво ще се случи", цитира медията думите на Геракис.