Управление на лични финанси за студенти по време на криза
Секция: ИКОНОМИКА
20 Ноември 2020 12:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Управление на лични финанси за студенти по време на криза

/КРОСС/ На 28 и 29 ноември ще се проведат 2 интерактивни уебинара с фокус към студентите и често срещаните предизвикателства в управлението на личните финанси. Целта е да се споделят опит и похвати, които да помогнат на младите хора да постигнат финансово независим живот чрез повишаване на финансовата грамотност и знания. Организаторите от фондация Джуниър Ачийвмънт България и дружеството NN България са се погрижили да покрият възможно най-пълен спектър от теми, отнасящи се до основните финансови услуги и инструменти. В програмата ще се включат лектори - професионалисти от държавния, образователния и бизнес сектор в България, както и ментори, за да може темите да бъдат разгледани подробно от различни гледни точки.

По време на първия уебинар, програмата ще е насочена към личното благосъстояние на човек. Основните теми, които ще бъдат разисквани са свързани със самооценка на финансовото състояние, спестявания и депозити, кредитни инструменти и защита на личните средства.

През втория ден от инициативата - 29 ноември (неделя), след като вече имат познания за управлението на личните си финанси, студентите ще се запознаят с инструменти, които биха им помогнали да запазят или мултиплицират финансовите си активи. Ще бъдат представени похвати и практики за инвестиции, застраховане, както и пенсионно осигуряване. Една от горещите теми на деня - „Превенция от финансови измами", също ще бъде акцент в този ден.

Инициативата, подкрепена от NN България, е отворена безвъзмездно за всеки, който желае да повиши своята финансова грамотност, лични финанси и благосъстояние. Поради големия интерес по темата и ограничения брой квоти, участието в сесиите става само чрез предварителна безплатна регистрация. Всички желаещи могат да направят това на следния линк: https://bit.ly/32Va5Wu