ББР се присъедини към Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME)
Секция: ИКОНОМИКА
20 Ноември 2020 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ББР се присъедини към Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME)

/КРОСС/ Българската банка за развитие вече е част от Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME) под егидата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). В асоциацията членуват 61 институции и организации от 30 държави.
Мисията на INSME е да обедини на международно ниво специалисти и изследователи в областта на иновациите, трансфера на технологии и предприемачеството, които провеждат политики в подкрепа на малкия и средния бизнес.
Целта на организацията е да улесни обмена на идеи и опит, както и разпространението на иновативни практики, насърчавайки диалога между публичния и частния сектор в създаването на международни партньорства.
INSME работи активно чрез директна комуникация и сътрудничество за постигане на общите цели. В рамките на ОИСР мрежата от организации предоставя уникална възможност за дискусия и обмен на най-добри практики, улесняване на търсенето и предлагане на иновационни услуги за различните региони и сектори. Предоставени са възможности за обучение, техническа помощ и инициативи за изграждане на капацитет в световен мащаб.
Подкрепата на малките и средните предприятия и насърчаването на предприемачеството са част от мисията на ББР. За изпълнението им банката създаде пет дъщерни дружества и се превърна в завършена финансова група, предлагаща пълен набор от финансови услуги.