“UGLY CRY” е новото видео на Виктория, песента има шанс да представи България на Евровизия 2021
Секция: Шоубизнес
20 Ноември 2020 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 “UGLY CRY” е новото видео на Виктория, песента има шанс да представи България на Евровизия 2021

/КРОСС/ Българската надежда на Евровизия 2021 Виктория представи новото си музикално видео. "Ugly Cry" е една от песните, с които България може да вземе участие на най-зрелищната музикална надпревара в света. Това потвърди и самата певица с пост в Инстаграм. Според правилата на конкурса, всяка песен, която е публикувана след 1 септември, може да вземе участие през месец май, когато близо 200 милиона души ще вперят поглед към артистите на Евровизия 2021.
Официалното видео на "Ugly Cry":

video: https://www.youtube.com/watch?v=9l8HFrI_GGA

Българската делегация и екипът на Виктория отново ще използват доказалия се метод за вътрешен избор на песента. Точно той беше предпоставката България да постигне едни от най-големите си успехи в конкурса. Финалното решение ще бъде обявено през месец март.
Песента "Ugly Cry" е създадена по време на музикалния лагер за Евровизия в Лондон. За музикалното видео Виктория отново се доверява на талантливия режисьор Виктория Караколева и опитния оператор Росен Савков, с които засне и предходните си два проекта. Това е една от най-мащабните продукции, които са реализирани в България през 2020 година. Песента и видеото към нея разказват за тежката страна на славата и за цената на това да запазиш себе си.
Виктория споделя за музикалното видео: "Зад реализацията на този клип стои огромен труд. Отне ни повече от 18 часа, за да заснемем всичко, което бяхме планирали. Смятам, че е важно да благодаря преди всичко на нашите приятели от iCard, които направиха този проект възможен и на продуцентите на клипа от Ligna Studios, Four Elementz и MatchPoint Productions. Подобни мащабни снимки в условията на световна пандемия изобщо не са лесни, но се справихме и съм много горда с това!"
Впечатляващата хореография във видеото е дело на Деян Георгиев, а в продукцията се включват над 15 танцьори. За стила на Виктория във видеото се грижи талантливият стилист Гроздан Михайлов, който стои и зад визиите ѝ от видеото за Евровизия "Tears Getting Sober". Ефектните декори във видеото са част от студиата на UFO Film and Television Studio - едно от най-модерните в България.

Междувременно организаторите от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че жребият от 2020 година ще бъде използван и за следващото издание на конкурса, което означава, че Виктория и България ще вземат участие във втория полуфинал на 20-и май.
Евровизия 2021 ще се проведе на 18, 20 и 22 май в нидерландския град Ротердам и ще бъде предавана на живо по БНТ 1 от 22:00 часа българско време.