Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2020 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

/КРОСС/ Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете й деца. Според източници на NOVA майката е направила самопризнания!
Според една от версиите, до трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие. Жертвите са деца на 3 и на 5 години. А в Сандански днес е обявен ден на траур.
В града все още никой не може да проумее решението на една майка да посегне на двете си невръстни деца. Кристина се намира в полицията, тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража.

От официалното съобщение на държавното обвинение стана ясно, че жената е обвинена за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особено жестока. При огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, сред които два ножа и сатър, които вероятно са използвани от Кристина при извършването на престъплението.
Двойното убийство 32-годишната Кристина извършила малко след 17:00 часа вчера, сочат данни от разследването.Версията е, че останала с децата си сама вкъщи, в пристъп на ярост жената по брутален начин отнела живота на невръстните си син и дъщеря - момче на 5 години и момиче на 3 години.

Какво се е случило в часовете преди убийството обаче засега не е ясно. Според едната версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си - Георги Трайков. Вчера двамата се скарали, Георги излязъл навън, а според източници на NOVA жената убила децата, за да му отмъсти.

„Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно вчера, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми", обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Според близките на мъжа обаче скандал между двамата не е имало. Те са категорични, че майката е убила децата, вследствие на психически проблеми.
"Тежка шизофреничка, което е криено от майка й и баща й. Само шизофреник може да го направи това - разбирате ли, никой друг. Аз обвинявам най-много майка й и баща й, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща й никога не са предупредили", обясни лелята на Георги - Васка Въсевска.

Напрежението в семейството на Кристина и Георги всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство, а Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.
„ И миналата вечер се е обадила на племенника ми, че баща й я бие, сега бил ли я е, не я ли е бил, просто на нея не може да се вярва, не се знае какво става. И отишли, и Гошо пак да не кажат нещо, племенникът, взел полицаите, отишли, взели се, прибрали са се тука, дори той ми се обади. И вчера снаха ми отива на работа в 12.00 часа, племенникът отишъл да докара дърва за парното и тя през това време го е направила", смята лелята на мъжа.

Днес е трябвало да се проведе първото заседание по делото за попечителство. След двойното убийство обаче спорът за децата в съда няма да се състои - никога.

Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител. Според близките им семейството не е страдало от безпаричие.