Румен Георгиев: Пълненето на хазната през ДДС от лекарствата е жестока политика срещу населението
Секция: ПОЛИТИКА
21 Ноември 2020 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Румен Георгиев: Пълненето на хазната през ДДС от лекарствата е жестока политика срещу населението

/КРОСС/Единственият лидер на партия е Корнелия Нинова, която от години извежда земеделието като приоритет както за партията, така и за държавата.

Според депутата от БСП Румен Георгиев състоянието на правителството в момента е трагично. Неслучайно и протестите показват, че на хората вече им е писнало от управлението на Борисов. В предаването "Политика и спорт с Иван Търпоманов" по Евроком, народният представител заяви: „Няма доверие в институциите, превърнахме се в една авторитарна държава. Всичко се управлява от джипа - виждаме как качва министрите, вози ги в джипа, и живее в един свой паралелен розов свят. Но икономическите данни показват, че сме три пъти по-назад от останалите европейски държави. Така че няма как този модел на управление, който е вреден за България, ние да подкрепяме."

Това е и причината БСП да не се регистрира в парламента. „Единствената опозиция в Народното събрание сме ние, останалите партии са присъдружни партии, те крепят това правителство, което е изключително вредно за държавата", заяви социалистът.
В половината от европейските държави ДДС на лекарствата е около 10%, а у нас остава 20%. Лекарствата се ползват от пенсионерите и от децата предимно, родителите плащат това ДДС, тоест ако трябва да пълнят хазната на бюджета през ДДС от лекарствата, това е една жестока политика към нашето население", заяви Румен Георгиев. Политиката, която БСП предлага е към най-уязвимите групи. „Борим се срещу доходност, увеличаване на доходите, срещу бедността." По думите му Борисов няма политики към тези хора.
„В своите изказвания Корнелия Нинова е единственият председател на партия, която извежда земеделието като приоритет както за партията, така и за държавата." Според депутата от левицата това не се е случвало от години.