Веска Ненчева: БСП има план за алтернативно справедливо разпределяне на държавните средства през бюджета
Секция: ПОЛИТИКА
21 Ноември 2020 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веска Ненчева: БСП има план за алтернативно справедливо разпределяне на държавните средства през бюджета

/КРОСС/ Четири години парламентарната група на БСП целенасочено, с поглед в бъдещето и за бъдещето, винаги предлага алтернативен бюджет или алтернативно справедливо разпределяне на държавните средства. Според народният представител Веска Ненчева това, което наблюдаваме като политика и поведение на управлението, е хаотично. „То е свързано с раздаване на пари "на парче", със запушване на дупки, за да се успокоят хората, особено в ситуацията на корона вирус. "
В ефира на Евроком тя заяви, че БСП прави трайна политика в дългосрочен план, свързана със системата на здравеопазването, на образованието и с всичко това, което може да бъде полезно за изправянето на народа, на икономиката, и на всички системи, които трябва да бъдат стабилизирани.
„Когато едно държавно управление демонстрира неовладяване на ситуация, то прераства в страх и паника, която се предава на хората. Точно това не може да овладее правителството, защото няма задълбочен анализ върху цялата ситуация", заяви депутатът от левицата. По думите й има готов план за действие при пандемии от 2006 г., актуализиран през 2017г., но ГЕРБ не го прилагат по две причини: „Или нямат потенциала да го направят, което е ужасно, или нямат желанието да го направят, което е още по-ужасно."