Продадоха текстове на Боб Дилън за 500 хил. долара
Секция: Шоубизнес
21 Ноември 2020 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продадоха текстове на Боб Дилън за 500 хил. долара

/КРОСС/ Отдавна изгубена поредица от документи на Боб Дилън, включително размишленията на композитора за антисемитизма и непубликувани текстове на песни, са продадени на търг за общо 495 000 долара.

От базираната в Бостън RR Auction съобщиха, че колекцията, частно притежавана от покойния Тони Глоувър, дългогодишен приятел и довереник на Дилън, е продадена в четвъртък, като по-голямата част от ключовите експонати са отишли при купувач, чиято самоличност остава неизвестна.

Колекцията включва стенограми от интервютата на Глоувър от 1971 г. с Дилън и писма, които двамата си разменят.

79-годишният Дилън беше близък с Глоувър, който почина миналата година. Двамата мъже влязоха в голямата музика през сцената на едно и също кафенето в Минеаполис. Вдовицата на Глоувър, Синтия Недлър, пусна документите на търг онлайн.

Дилън спечели Нобелова награда за литература през 2016 г., след като даде на света „Blowin 'in the wind", „Like a Rolling Stone", „The Times They Are a-Changin'" и други химни на бурните 60 години на миналия век.

В аукционните артикули са включени текстове на песни на Дилън, написани след посещението на фолклорната легенда Уди Гатри през май 1962 г.
В разговор от 1971 г. с Глоувър Дилън обсъжда защо е сменил името си, казвайки: „Много хора са с впечатлението, че евреите са просто даващи пари назаем и търговци".