Д-р Десислав Тасков: Положението е сериозно и опасно, но със страх не става
Секция: ПОЛИТИКА
21 Ноември 2020 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Д-р Десислав Тасков: Положението е сериозно и опасно, но със страх не става Политиката в момента трябва да е здравето на нацията

/КРОСС/ Сериозното положение в болницата в Шумен, която е едно от най-натоварените лечебни заведения в момента, коментира депутатът от БСП д-р Десислав Тасков в ефира на БТВ. Той дава дежурства в ковид отделението там от началото на седмицата, след като се отзова на призива за помощ на диспансера, останал без лекари.

В момента има 43-ма пациенти с ковид в специализирания сектор на Шуменската болница, уточни д-р Тасков и коментира: „Ние сме в тежко отделение, където естеството на работа е най-сериозно в момента. Много добре знаем какъв е рискът, приели сме го, решили сме го сами, това е въпрос на личен избор".

Лекарят-депутат от левицата заедно с колегите му проф. Георги Михайлов и д-р Илиян Тимчев от БСП вече цяла седмица са извън парламента и предоставят доброволния си труд в болниците в Шумен и Свищов. Невъзможността да присъства на заседанията в парламента, социалистът коментира така: „Получих специално разрешение от министъра на здравеопазването, след разговор с лидера на партията ни, г-жа Корнелия Нинова, и имам официалното разрешение да работя тук в момента".

Д-р Тасков описа ситуацията в отделението: „Положението е сериозно, опасно е, много по-различно от това, в което сме свикнали да работим като стационар, но със страх не става". По думите му основният проблем е непредвидимостта на вируса: „Поведението при тези пациенти е много по-различно, защото не знаеш кога ще се влоши и веднага трябва да има реакция". Той описа най-тежките моменти на заразените като "буквално борба за въздух."

„Когато влезеш в ковид сектор и видиш какво е положението, се радваш на всяка ръка, която е готова да помогне, без значение откъде идва тя. За политика в случая не може да става въпрос, политиката е здравето на нацията", сподели още лекарят-депутат от БСП.