Спецакция в Пловдивско: Иззеха тон тютюн, тон и половина алкохол и хиляди къса цигари
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2020 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спецакция в Пловдивско: Иззеха тон тютюн, тон и половина алкохол и хиляди къса цигари

/КРОСС/ Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари бяха иззети при акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол в Пловдивско, съобщиха от полицията.

При извършено претърсване в жилището на 55-годишен пловдивчанин в ЖК "Тракия", служители на Пето РУ открили 94 стека цигари без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост - от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол. При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, служители на РУ Раковски се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон. Вчера служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса.

Проверен е и адрес, на който е открито обособено като цех производствено помещение, в което се намирала и машина за последваща обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години. По случаите са започнати досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо седем.