Всички ученици в Пловдив ще учат присъствено от утре, 23 ноември
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Ноември 2020 12:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Всички ученици в Пловдив ще учат присъствено от утре, 23 ноември

/КРОСС/ Всички ученици в Пловдив от 5 до 12 клас се връщат в класната стая от понеделник, а всеки директор трябва да изготви график за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Областният кризисен щаб взе това решение след предложение на Регионалното управление по образование в града.

По предложение на Регионалното управление по образование в Пловдив, Областният кризисен щаб взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да започнат училище във физическа среда като всеки един директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Такива са и указанията на Министерството на образованието. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Предложението е в интерес на учениците, които ще кандидатстват или ще държат матура - заяви за БНТ началникът на регионалното управление по образование.

"Това са 7 клас, които ще кандидатстват лятото... 8-и клас са нови за училищата... 10 клас, на които им предстои външно оценяване и 12 клас нашите зрелостници", каза Иванка Киркова.
От 180 училища в областта половината са заявили че искат да работят комбинирано в електронна среда и присъствено

"Така наречения смесен тип на обучение - 10 учебни дни в училище, 10 учебни дни вкъщи в електронна среда", каза Десислава Стаменова - директор на ОУ „Драган Манчов"- Пловдив.

По-голяма част от близките на учениците в пловдивско са съгласни с мерките за ограничаване на контактите в учебните заведения.

Поне до Нова година смятам че трябва да са на дистанционно обучение за да се овладее заразата

За една седмица в Пловдивска област са заболели 18 учители и четирима ученици като само един ден няма констатирани случаи на КОВИД в училищата.