Вицепремиерът Николова посети белодробната болница във Велинград
Секция: ПОЛИТИКА
22 Ноември 2020 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепремиерът Николова посети белодробната болница във Велинград

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофизиатрични заболявания „Света Петка Българска" ЕООД във Велинград. В рамките на визитата си тя разговаря с д-р Цветан Дафов, директор на болницата, като акцент в дискусията бяха възможностите за възстановяване на пациенти преболедували Ковид-19.

Вицепремиерът заяви, че местоположението и материалната база на лечебното заведени са изключително благоприятни за долекуване и възстановяване на преболедували коронавирус. Тя подчерта, че най-важната задача в момента е да се запази здравето на хората и в тази посока се работи усилено от целия кабинет. Ценим високо усилията на всички медици и сме благодарни за неуморните усилия, които заетите на първа линия полагат в борбата с пандемията, коментира министър Николова.

Д-р Дафов обясни, че лечебното заведение е на подчинение на Министерството на здравеопазването и е достъпно за всеки здравноосигурен гражданин с направление от личния лекар. По думите му болницата има 136 легла, като заетостта в момента е 40%.

Доказано е, че Ковид-19 засяга белия дроб и затова климатолечението в съчетание с рехабилитационни здравни процедури са изключително подходящи за организма за долекуване и възстановяване, коментира директорът на белодробната болница.