Спазват ли се мерките срещу COVID в зъболекарските кабинети?
Секция: Здраве
22 Ноември 2020 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спазват ли се мерките срещу COVID в зъболекарските кабинети?

/КРОСС/ Няма спад в посещаемостта на стоматологичните кабинети в Благоевград, според стоматолози. Те предупреждават пациентите със симптоми да отложат посещението в кабинета, ако случаят не е спешен.

Стоматологът д-р Десислава Комитова не е спирала да лекува пациенти въпреки ситуацията с големия брой заразени от коронавирус в Благоевград. Наблюденията й показват, че пациентите са отговорни и когато имат здравословен проблем, отменят записаните си часове.

"Най-важното, което трябва да знаят пациентите е, че ние сме зад тях и могат да разчитат на нас в тази ситуация и да не се страхуват", каза д-р Десислава Комитова-стоматолог.

Стоматолозите уверяват също, че дезинфекцията в кабинетите е стриктна, спазват се и всички мерки за безопасност.

"Ние винаги сме били на първа линия стоматолозите, така че и преди Ковида, съществуват и други заболявания, които са опасни и дезинфекцията в кабинетите винаги е била на високо ниво. Просто се стараеме да няма струпване на пациенти в чакалнята, по-често проветряване, разбира се", заяви д-р Десислава Комитова-стоматолог.

Пациент, който е под карантина или е контактен на болен от коронавирус, е най-добре да не посещава стоматолога си, дори и при болка, съветват специалистите.

"Една болка може да бъде овладяна медикаментозно, може да бъде посъветван какво да направи, така че да отложи посещението", каза д-р Десислава Комитова-стоматолог.

Повечето от хората смятат, че посещението на зъболекарския кабинет, не крие риск от заразяване с коронавирус.

Зъболекари съветват хората при невъзможност да посетят кабинета за преглед да се обадят по телефона за консултация.