Виктория и участниците в Евровизия ще запишат изпълненията си преди да заминат за Ротердам
Секция: Шоубизнес
23 Ноември 2020 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория и участниците в Евровизия ще запишат изпълненията си преди да заминат за Ротердам

/КРОСС/ Българският представител на Евровизия 2021 - Виктория, както и всички останали участници в най-голямата музикална надпревара в света, ще трябва да запишат предварително изпълненията си за конкурса. Това бе съобщено от Европейския съюз за радио и телевизия, а в основата на идеята му стои гарантирането на провеждане на шоуто през месец май.
Изпълненията на участниците ще бъдат заснети в телевизионни студиа в собствената им държава, а едно от главните изисквания е кадрите да бъдат предадени без монтаж и корекции на гласа, точно както би изглеждало на сцената в Ротердам. Участниците ще разполагат с 60 минути, в които да заснемат представянето си на живо, а честността ще бъде гарантирана чрез присъствието на представители от Европейския съюз за радио и телевизия.
Предварителните изпълнения ще бъдат използвани в случай, че участниците са възпрепятствани и не могат да присъстват в Ротердам, както и ако бъдат поставени под карантина в някои от дните на репетиции в Нидерландия.

"По този начин ще избегнем ситуацията с отмяна на конкурса, на която станахме свидетели тази година. Радвам се, че организаторите предприеха този ход, чрез който ще гарантират нашето здраве и участие. С екипа ми ще направим всичко възможно, за да се доближим максимално до представянето, което планираме за Ротердам.", сподели българската надежда на Евровизия 2021 Виктория Георгиева.
По-рано тази година организаторите представиха четири възможни сценария за за конкурс, чрез които да гарантират провеждането на Евровизия 2021. Всички те ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка, но като най-желана е опцията за нормално провеждане на конкурса през май - с публика и 3 големи конкурсни вечери. Финалното решение ще бъде обявено в началото на следващата година.
През миналата седмица Виктория представи една от потенциалните си песни за Евровизия 2021 "Ugly Cry", с която предизвика огромен интерес сред международните журналисти и музикални фенове. Видеото към песента прикова вниманието със своя мащаб и забележителни кадри, които бяха реализирани с подкрепата на iCard от режисьора Виктория Караколева и оператора Росен Савков. Българската делегация отново ще заложи на успешния модел с вътрешна селекция, а финалното решение за българската песен за конкурса ще бъде обявено през месец март.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам, Нидерландия на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвано пряко по БНТ 1 от 22 часа.
video: https://www.youtube.com/watch?v=9l8HFrI_GGA