20 заразени с Covid-19 в дом за хора с психични разстройства в Монтанско
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Ноември 2020 19:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 заразени с Covid-19 в дом за хора с психични разстройства в Монтанско

/КРОСС/ В дома за възрастни хора с психични разстройства в село Говежда, община Георги Дамяново, са установени 20 заразени с COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Заразените са изолирани на отделен етаж от останалите 60 настанени в социалния дом, чиито тестове са отрицателни за новия коронавирус, уточниха от здравната инспекция.

През последните три дни в Монтанско са установени 167 нови случая на COVID-19. От тях двама са приети в болница, а останалите са в домовете си. За последните три дни са починали 14 души, заразени с вируса.

Към момента в област Монтана има 893 души с активна инфекция, като 128 от тях са в болници, а останалите са в домовете си. Най-много от заразените са в общините Монтана и Берковица, но има във всичките 11 общини на региона. От началото на пандемията в област Монтана са диагностицирани 1971 души, от тях 988 са излекувани, а 90 са починали.

Заради положителен тест на учителка от Второ основно училище "Константин Фотинов" в Лом под карантина са поставени 22 деца от училището, съобщиха още от РЗИ в Монтана.