„УМБАЛ-Пловдив“ назначи вътрешна проверка по случая с починалия 70-годишен пациент от Стамболийски
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2020 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„УМБАЛ-Пловдив“ назначи вътрешна проверка по случая с починалия 70-годишен пациент от Стамболийски

/КРОСС/ По повод изнесената на 22 ноември 2020 г. информация за починалия 70-годишен пациент от Стамболийски ръководството и екипа на „УМБАЛ-Пловдив" изказват съболезнования на близките за загубата им.

По случая е назначена вътрешна проверка в болницата, въпреки че до този момент не е подадена жалба до болничното ръководство, нито до компетентните органи и институции - РЗИ, Министерството на здравеопазването, Изпълнителна агенция „Медицински надзор", РЗОК, НЗОК.

Всякакви твърдения, че вина носи конкретен лекар, която по никакъв начин не е доказана, на практика са тежки обвинения срещу самия лекар. Това е недопустимо, особено в този момент, когато медиците са на ръба на силите си, подложени са на огромен стрес и се опитват да помогнат на всеки, а и много лекари напускат, заради натиска върху системата и лично върху тях.

Като изпълнителен директор на „УМБАЛ-Пловдив" съм длъжен да заявя, че вината се установява след проверки на съответните органи в системата на здравеопазването. Категорично смятам, че този спор не може и не трябва да се решава в социалните мрежи и медиите, защото това само води до още по-голямо напрежение. Затова призоваваме за търпение и толерантност - след изясняване на обстоятелствата около смъртта на 70-годишния Йордан Недев от Стамболийски ще говорим отново.

Нека назначената в болницата проверка установи фактите. Обществото ще бъде информирано за резултатите своевременно.