Президентът Радев: Проф. Чирков прие лекарската професия като истинско призвание
Секция: ПОЛИТИКА
24 Ноември 2020 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Радев: Проф. Чирков прие лекарската професия като истинско призвание

/КРОСС/ С вяра в доброто и в човешкото достойнство проф. Александър Чирков прие лекарската професия като истинско призвание, което носи през целия си живот с отговорност и удовлетворение. Прощаваме се със забележителен авторитет в сферата на медицината, вдъхновител на модерната българска кардиология и кардиохирургия. Това пише президентът Румен Радев в съболезнователния си адрес до близките и семейството на проф. Александър Чирков.

Държавният глава отбелязва, че проф. Чирков ще бъде запомнен с благодарност и обич не само от хората, на които съвестно и неуморно помагаше, но и от цялото българско общество като ярък пример за достойно извървян житейски и професионален път. Румен Радев припомня и думите на изтъкнатия лекар, че доброто здраве се постига със знания и любов към пациентите, със съчувствие към тяхното страдание и желание всеки да бъде излекуван и върнат при семейството си.

Професор Александър Чирков записа името си като пионер в областта на сърдечните трансплантации не само в България, но и на Балканите. Макар и търсен по целия свят, той винаги се завръщаше в родната България, посочва Румен Радев.