Спад на случаите на COVID-19 в област Смолян за втора поредна втора седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2020 19:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спад на случаите на COVID-19 в област Смолян за втора поредна втора седмица

/КРОСС/ Новите случаи на коронавирус в област Смолян намаляват втора седмица, според информация от Областния оперативен щаб. Общо 120 са положителните проби за последната седмица, а 15 са починали. Над 67 процента от позитивните пациенти са настанени за лечение в болници. Данните показват според ръководството на щаба продължаваща тенденция на по-слаб интензитет на разпространение на заразата.

Повишават се случаите на COVID-19 в общините Девин, Доспат и Борино, но разпространението там е дифузно и не става дума за огнище, уточняват от РЗИ.

Висок остава показателят леталитет при болните с коронавирус, 110 от заразените в областта са починали от началото на пандемията.

Изследване с PCR тестове в дома за възрастни хора в село Фатово е показало трима позитивни- двама обитатели и един от персонала. Резултатите от бързите тестове в дома отчитат наличие на антитела при 15 от настанените възрастни хора. От областния щаб са категорични, че в социалния дом във Фатово няма огнище на заразата и тепърва ще се анализират данните за 10 починали обитатели през последния месец.

Ученик и лекар от МБАЛ- Смолян са сред новите случаи на коронавирус в областта през последното денонощие, според данни на РЗИ. Положителните проби за деня са общо 10, а 81-годишен пациент е починал в областната болница.