Worldometers: България е №1 в света по смъртност от Covid-19 на 1 млн. души
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2020 19:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Worldometers: България е №1 в света по смъртност от Covid-19 на 1 млн. души

/КРОСС/ България се изкачи на първо място в най-черната световна статистика - по смъртни случаи на 1 милион души. Данните са от сайта worldometers.info, който следи и публикува в реално време данни, свързани с пандемията от Covid-19.

Според статистиката днес са починали 27,3 на 1 млн. българи, което ни прави рекордьор сред всички държави в света. На второ и трето място също са европейски страни - Словения и Босна и Херцеговина. Следват Швейцария, Френска Полинезия и Северна Македония. Чехия, Люксембург, Хърватия и Италия допълнат челната "черна десетка" на държавите, засегнати от новия коронавирус.

Възможно е обаче тези данни да не са съвсем точни, пише "24 часа". Обявените днес като починали 189 души вероятно са загубили живота си не само вчера, в понеделник, а и в събота и неделя, когато официално бяха отчетени доста по-малко смърти от обикновено - 40 и 60. Причината е, че в събота и неделя администрациите на болниците не работят и не попълват акуратно данните в националния информационен портал. Затова във вторник винаги отчетените починали са повече. Това обаче се случва с данните и в други страни.

По последни данни към 18:15 ч. до днес по света има регистрирани 59,734,991 случая на заразени и болни от Covid-19. Смъртните случаи на починали с или от коронавирус са 1,405,827. Активните случаи са 17,003,047, а оздравелите - 42,731,944.