Задържаха близо половин тон контрабанден тютюн за наргиле на МП Лесово
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2020 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха близо половин тон контрабанден тютюн за наргиле на МП Лесово

/КРОСС/ Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване" /ГД МРР/ откриха 448,5 кг контрабанден тютюн за наргиле, при митническа проверка на влизащ в страната товарен автомобил на Митнически пункт Лесово.

Камионът с полуремарке, управляван от ирански гражданин, е пристигнал на МП Лесово на входящо трасе за товарни автомобили от Турция на 23.11.2020 г., около 9,30 часа, на път от Иран за Австрия. Шофьорът е декларирал, че превозва хранителни продукти и сладкарски изделия. По метода „анализ на риска" товарният автомобил е селектиран от митнически служители от ГД МРР за щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура. Установени са подозрителни зони в товара на камиона, където при последвалата физическа проверка са открити недекларирани 69 кашона, съдържащи 897 стека с 8970 фабрични опаковки по 50 грама тютюн за наргиле с марка „AL FAKHER". Тютюнът за водна лула е от различни аромати и не е облепен с акцизен бандерол, а общото му количество е 448,5 кг на стойност над 160 000 лв.

Тютюнът за наргиле е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.