След жалба на пловдивчанин БДЖ и МВР се разбраха как да контролират носенето на маски във влака
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2020 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След жалба на пловдивчанин БДЖ и МВР се разбраха как да контролират носенето на маски във влака

Този случай още веднъж доказва колко е желателен постоянния граждански тормоз към институциите

/КРОСС/ На 8-ми октомври тази година пловдивчанинът Ивайло Спасов написа писмо до двама министри с молба да се намесят спешно и да създадат механизъм за взаимодействие между органите на здравеопазването и вътрешните работи, относно контрола на носене на индивидуални предпазни маски от пътниците в БДЖ. Припомняме ви пълния текст на писмото Номер от МЗ: 94-5034 / 08.10.2020, номер от МВР: 489700-5419/08.10.2020 г.

 

 

Пловдивчанинът многократно бе убеждаван от близки, приятели и медии, че се е заел с невъзможна кауза. Шест дни по-късно, на 14 октомври, Ивайло отчете, че има отговор от министъра на здравеопазването. От него ставаше ясно, че преписката по сигнала за неносене на маски в БДЖ върви. Насочена е от МЗ към Главния секретар на МТИТС и Административния секретар на МВР за предприемане на действия и изработване на механизъм за бързо взаимодействие и реакция.

От МВР реагираха с писмо до пловдивчанина само месец и два дни по-късно, на 16 ноември т.г.

Спешно, спешно, колко да е спешно?!

Днес - месец и половина след първоначалния сигнал на пловдивчанина за бъга в системата, Ивайло Спасов дочака заветния механизъм как БДЖ и МВР ще контролират носенето на маски във влака.

„Значи може! Ето стъпките, чрез които се надявам както ние пътниците, така и персоналът на БДЖ да бъдем по-защитени оттук нататък. Лично от Изпълнителния директор на БДЖ," написа Ивайло преди минути на личния си профил във Facebook.