Hi-Fi слушалките Huawei FreeBuds Studio вече са на българския пазар
Секция: Технологии
25 Ноември 2020 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Hi-Fi слушалките Huawei FreeBuds Studio вече са на българския пазар

/КРОСС/ Hi-Fi слушалките FreeBuds Studio, част от новата премиум аудио колекция на Huawei, вече са на българския пазар. Обявени преди месец в рамките на глобалната премиера на серията Mate 40, заедно със смарт очилата Huawei x Gentle Monster Eyewear II, те предоставят високочестотно аудио до 48kHz с висока резолюция, интелигентно динамично активно шумопотискане (ANC), работещо в три режима, специални режими Voice и Awareness, дълъг живот на батерията, двойна връзка, поддържаща едновременно сдвояване с две устройства, и не на последно място - минималистичен ергономичен дизайн с уголемени чашки и гъвкаво рамо, гарантиращ комфорт при продължителна употреба при всякакъв размер на главата и ушите на потребителя. С намигване към грамофона

Естетичният дизайн на over-ear модела е вдъхновен от грамофона - изчистена система, базирана на кръгла плоча и метално рамо, която носи неподражаемо удоволствие от слушането на музика. 7-милиметромото рамо от неръждаема стомана и базовите геометрични форми на FreeBuds Studio правят визуален реверанс към аудиофилите. Но в дизайна на модела е вложено много повече от това, а именно ергономичност, която вдъхновява за дълго потапяне в отличен без никакъв физически дискомфорт от носенето им. Чашките са уголемени до размери 65 мм x 42 мм, за да прилягат удобно към различна ушна анатомия, а еко-кожената им подложка има две важни функции - да се усеща мека и приятна, и да допринася за по-добра звукоизолация. Рамото, или лентата около главата позволява удължаване до 4 см и огъване до 150 градуса, с което слушалките бързо стават по мярка на собственика си.

Дизайнът и материалите работят в синхрон за реализиране на цялостна система за намаляване и практическо елиминиране на напрежението дори при продължително носене, а дългият живот на батерията - до 24 часа при излючено ANC (Active Noise Cancelation - активно шумопотискане) и 20 часа при активирано шумопотискане несъмнено помага да усетите това предимство. По отношение на батерията - тя не само позволява практически целодневно използване, а и се зарежда изумително бързо - само за 10 минути ще получите нови 5 часа с включено и 8 часа с изключено шумопотискане. Интересен факт е още, че при използване със смартфон с EMUI 11, какъвто е Mate 40 Prо например, времето за плейбек без шумопотискане може да достигне до цели 32 часа, с ANC - до 22, а едно бързо 10-минутно зареждане осигурява съответно 10 и 6 часа с изключен/включен ANC. EMUI 11 скоро ще е наличен и за Huawei P40 Pro и Huawei P40 Pro+.

Звук за звукари

За да се потопите в звука, трябва да можете да чуете неговото богатство. Разгръщането на богатството на музиката е свързано и с възможността за възпроизвеждане на широк честотен диапазон - нещо, по което различните слушалки могат много да се различават. HUAWEI FreeBuds Studio поддържа ултраширок диапазон от 4Hz до 48kHz, за да чувате всеки музикален детайл, а разработеният от Huawei безжичен аудиокодек L2HC постига предаване с до 960kbps. Четирислойната 40mm полимерна мембрана, отговорна за възпроизвеждането на звука, е едновременно лека и стабилна, за да не позволява изкривяване на звука, особено при по-трудните за качествено възпроизвеждане високи тонове. Тя е силно чувствителна и способна да предаде широк честотен диапазон със студийно качество за всеки тип музика, който обичате да слушате.

Слушателят като част от света - според ситуацията

Един от технологичните пробиви, които прави HUAWEI с модела FreeBuds Studio, е интелигентното динамично шумопотискане. Редица технологии са обединени в постигането на иновативната двуслойна звукоизолационна структура "TAT" и активно шумопотискане (active noise cancelation - ANC) с ефективност до 40 dB. С вграден сензор за околна среда и сложна система от 6 микрофона, слушалките са в състояние коректно да преценят обкръжението на потребителя и да предложат три различни режима на шумопотискане, Ultra, General и Cosy, между които превключват автоматично и практически неусетно.

В допълнение, HUAWEI FreeBuds Studio поддържа режим на осведоменост (Awareness), когато искате да сте напълно наясно със заобикалящата ви звукова среда, както и гласов режим (Voice), в който гласовите обаждания са максимално ясни и чисти, и в двете посоки.

Стабилна свързаност, поддържаща две устройства едновременно

HUAWEI FreeBuds Studio позволяват едновременно сдвояване с две устройства, базирани на Android, iOS или Windows, без да се налага прекъсване и ново свързване, което е безспорно удобство. Но не само това - самата връзка е изключително стабилна, тъй като HUAWEI FreeBuds Studio е първата в индустрията безжична over-ear слушалка с двойна антена, която предлага 360 ° покритие на Bluetooth сигнала. Дори на места със силни смущения, няма да усетите проблем с музиката, която слушате, или разговора, който водите.

Цена и наличност

Новите Huawei FreeBuds Studio вече са налични у нас на препоръчителна крайноклиентска цена от 499 лв. в търговската мрежа на Теленор, Техномаркет, Виваком и при партньорите на дистрибутора Polycomp, а през декември се очакват и в магазините на A1.

Останалите продукти от премиум аудио колекцията са най-мобилните in-ear слушалки с интелигентно активно шумопотискане FreeBuds Pro, смарт аудио слънчевите очила Huawei x Gentle Monster Eyewear II, и домашната аудио колона, разработена в партньорство с Devialet - Huawei Sound X. За да се възползвате от пълната интелигентна функционалност на аудио продуктите на Huawei, e препоръчително да ги свържете през приложението AI Life, което може да се изтегли от Huawei AppGallery или съответния магазин за приложения според платформата или директно при QR кода в опаковката.