БСП: Увеличете възнагражденията на служителите на МВР с 30%
Секция: ПОЛИТИКА
25 Ноември 2020 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП: Увеличете възнагражденията на служителите на МВР с 30%

Категорично стоим зад исканията на полицаите и няма да подкрепим бюджета на МВР в този му вид

/КРОСС/ Категорично парламентарната група на „БСП за България" няма да подкрепи бюджета на МВР в този му вид, е позицията на социалистите, изразена по време на дебата в Народното събрание по бюджета на Министерството на вътрешните работи.

„Служителите на Министерството на вътрешните работи протестират - заради натовареност, заради несправедливост по отношение на техните възнаграждения. Те казват, че 15% увеличение не е достатъчно и искат да им се увеличат заплатите както се увеличиха на служителите от администрацията през август с 30%", припомни от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на „БСП за България" Иван Иванов.

Той напомни и че БСП има направено предложение - действително да се увеличат заплатите на служителите на МВР с 30%. „Тези хора, уважаеми управляващи, се грижат за вас и вашето спокойствие дори и в този момент и ви пазят от протестиращите", мотивира се народният представител

Въпроса дали управляващите имат представа за потребностите на полицаите зададе управляващите народният представител от левицата Смиляна Нитова: „Разговаряли ли сте с редовите полицаи, да видите с какви униформи ходят и как сами си купуват обувки и екипировка?", който въпрос се оказа реторичен.