Държавната опера в Пловдив отменя представленията си до 17 декември
Секция: КУЛТУРА
25 Ноември 2020 17:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавната опера в Пловдив отменя представленията си до 17 декември

/КРОСС/ Всички спектакли на Държавна опера Пловдив от 27 ноември до 17 декември се отменят. Това обявиха на официалната си страница в социалните мрежи от ръководството на културната институция.

Планираният за 26 ноември концерт "Опера Бутик: Духът на предколедна Виена" ще се състои при спазване на обявените мерки за безопасност.
Ето и пълния текст на съобщението:

"Уважаеми зрители, Опера Пловдив взе отговорното решение да се включи в националните мерки за ограничаване на пандемията като отмени всички свои планувани спектакли от 27.11 /петък/ до 17.12! Убедени сме, че по този начин ще спомогнем за Вашето спокойствие и ще гарантираме здравето на артистите на сцената!

В този период Опера Пловдив ще продължи да работи като подготвя своята празнична програма чрез репетиции в камерни състави, за да се завърнем на сцената една седмица преди Коледа, когато вярваме, че нашата публика ще има необходимостта да бъде заредена с хармония и светли мисли повече от всякога! Ние също! Бъдете здрави!

Отменят се следните заглавия: 28.11 - Зад кулисите на "Баядерка", 1.12 - "Евита", 3.12 - Концерт "Виенска класика" 2, 5.12 - "Баядерка" - премиера, 12.12 - Концерт на Академията на Госпожа Опера.

Билетите могат да бъдат върнати на касата, от която са закупени в срок до 5.12 или да бъдат презаверени след 17.12 за други спектакли на Опера Пловдив на касата на операта!

Благодарим за проявеното разбиране!"